Met Creatiek worden alle creatieve beeldende vakken, zoals tekenenhandvaardigheidtextiele werkvormen, kunstbeschouwing en het vak techniek samengevoegd.

De kinderen van groep 5 t/m 8 werken in heterogene groepen met elkaar. Meestal zijn er 3 of 4  verschillende opdrachten. De kinderen leren met en van elkaar ongeacht welke leeftijd zij hebben.

Zo kan een 12 jarige een 8 jarige helpen met bijvoorbeeld solderen of breien en in een groepswerk maken de 8 tot 12 jarigen samen een ontwerp voor een troon en voeren dit uit. Het samen overleggen, ontwerpen, creëren en evalueren van een kunstwerk of gebruiksvoorwerp is een belangrijk proces binnen het Dalton onderwijs.

De thema’s worden afgewisseld door o.a. Sint en Kerst knutselwerk en cadeaus voor Moederdag en Vaderdag. De kinderen mogen bij deze onderdelen kiezen uit de verschillende technieken en verschillende materialen die worden aangeboden.

Het doel van crea op de Fladderiep is de kinderen te laten proeven van de materialen en de technieken, het leren van technieken, het ontdekken en ontwikkelen van hun beeldende talenten. Maar het allerbelangrijkste is het de kinderen plezier te laten beleven aan het creëren, het werken met hun handen, hoofd en hart en de kinderen te laten voelen dat de mogelijkheden tot creëren oneindig zijn.

Bijzonder van stam tot kruin.